Tarifi instagram üzerinden aldım. Son zamanlarda bu böreği o kadar çok gördüm ki her defasında yapmalıyım deyip usengeclikten yapamıyorum. Bu tatili fırsat bilip koyuldum ise 😄😄 tarif için teşekkürler kakuleli mutfak👏👏👏
Hamuru için;
5 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su (ben biraz daha ekledim )
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
Aralarına sürmek için;
1 su bardağı sıvıyağ
Icine istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz. Ben kıymalı, patlicanli yaptım.
200 gr kıyma
1 adet soğan
2 adet patlıcan
Tuz, pulbiber, kimyon
Hamuru için malzemeleri karıştırın ve hamuru yoğurun. 10 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru önce 2 ye bölün. Sonra 10 adet bezeye ayırın. Toplamda 20 adet beze olacak. Ilk 10 bezenin herbiri pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına 2 yemek kaşığı sıvıyağ dökün. 10 bezenin en üste koydugunuza yağ dökmeyin.
Bunu dolapta bekletin. Sonra kalan 10 bezeye aynı şeyi yapın. Bunu da dolaba kaldırın. 1 saat dinlendirin. Bu arada iç harcı hazırlayın. Soğanı yemeklik doğrayın ve sıvıyağ da soteleyin. Kıymayı ve baharatları ekleyin. Patlıcanları ince ince doğrayın hatta rendeleyin. Ben dondurucuda bekleyen pişmiş patlicanlari ekledim.En son patlıcanları ekleyerek pişirin. Dolapta bekleyen 10 bezeyi çıkarın. Elinizle fırın kabınız kadar büyüklükte açın.
Orta kısmına harcınızı koyun.
Dolapta bekleyen diğer 10 bezeyi çıkarıp açın ve böreğin üst kısmını koyun. Üzerine sıvıyağ sürerek 180 derecede pişirin. Afiyet olsun
Etiketler:
Arnavut böreği,
BÖREK TARİFLERİ,
HAMUR İŞİ TARİFLERİ,
HAMUR İŞLERİ,
Kıymalı börek,
patlicanli börek
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder