GELELİ KEBABI

Bolunun yemekleri konusunda herkes hemfikirdir herhalde hepsi lezzet garantili..Size harika bir bolu kebabı sunuyorum.Patlıcan seviyorsanız bayılacaksınız....

500 gr kusbası et(kuzu olması tercihimdir)
1 kavanoz konserve közlenmiş patlıcan veya 5-6 adet patlıcanı közleyiniz
karabiber,tuz,pulbiber,
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
2-3 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası

Kusbası eti üerine çok az su ekleyerek kapağı kapalı pişirin.Yumuşayınca içine soğan ve biberleri ekleyip biraz kavurun.Yağı az olursa yağ ekleyebilirsiniz.Baharatları,salçayı ve küp küp doğranmış domatesi ekleyip ekleyip 10 dk pişirin.Közlemiş patlıcanı fırın kabınızın altına yayın.Üzerine soteyi koyup fırınlayın.200 derecede 15 dk pişirin.Sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting