İsteğe bağlı tavuk göğüs veya pirzola
Sos için;
1 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı mısır unu
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı yenibahar
Kekik, karabiber, acı pul biber
Tuz
Soğan rendesi
Sarmısak rendesi
Sos için tüm malzemeleri karıştırın. Sosun içine 1 çay bardağı su ekleyin ve karıştırın. Tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayın. Tüm tavukları bu sosun içine koyun ve mümkünse yarım veya 1 saat bekletin. Çöp şişlere takarak çok az yağ gezdirin ve 180 derecede pişirin. Ben yanına Elif Hanım’ın yelpaze patates tarifinden faydalandım. Hazır tavuk sosunu aratmıyor. Afiyet olsun…
Blogumda yayındasın :)
YanıtlaSil