HÜNKAR BEĞENDİ

500 gr kuşbaşı
4-5 adet közlenmis patlıcan
2 su bardağı süt
1 kahve fincanı un
50 gr tereyağı
2 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, Pulbiber

Kuşbaşı  etleri düdüklü tencerede çok az su ile  yarım saat kadar pişirin. Piştikten sonra suyu varsa çektirin.  Salça, tuz ve baharatları ekleyin ve soteleyin. Bir yandan tereyağını eritin, unu ekleyerek kavurun. Un pembelesmeye başlayınca sütü ekleyerek karıştırın.  Sürekli olarak kaynayana kadar karıştırın.  Kaynamaya başlayınca ince doğranmış patlıcanları  ekleyerek 5 dk daha pişirin.  Servis tabağına önce sosu sonra eti koyarak servis yapın.  Afiyet olsun.

10 yorum:

Unknown dedi ki...

Hünkar beğenir de biz beğenmezsek olur mu hiç.Ellerinize sağlık , sevgiler...))

Unknown dedi ki...

çok güzel ellerinize sağlık,harika gözüküyor...

İnci Çelik dedi ki...

Eskiden patlıcan sevmeyen biri olarak ne kadar çok şey kaçırmışım diyorum.

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Çok yaparım.Ellerinize sağlık..

Elif Kübra GENÇ dedi ki...

sevdiğim bir yemek. elinize sağlık.

Mutfakfelsefem dedi ki...

Çok severim nefis görünüyor.. elinize sağlıkkk..

sevdicann dedi ki...

Ben de geçenlerde misafirlerim için yapmıştım ama henüz yayınlamadım güzel görünüyor.eline sağlık..

Unknown dedi ki...

Çok güzl görünüyor,ellerinize sağlık.

icimdeki yolculuk dedi ki...

bende çok severim yapması zahmetli benim eşim beğenmemişti elinize sağlık

Filiz Çatalkaya Orhan dedi ki...

Cok guzel gorunuyor.. Ellerinize saglik.. Hunkarin uzerine laf soylemek bize dusmez heralde dimi :)

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting