500 gr kuşbaşı
4-5 adet közlenmis patlıcan
2 su bardağı süt
1 kahve fincanı un
50 gr tereyağı
2 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, Pulbiber
Kuşbaşı etleri düdüklü tencerede çok az su ile yarım saat kadar pişirin. Piştikten sonra suyu varsa çektirin. Salça, tuz ve baharatları ekleyin ve soteleyin. Bir yandan tereyağını eritin, unu ekleyerek kavurun. Un pembelesmeye başlayınca sütü ekleyerek karıştırın. Sürekli olarak kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ince doğranmış patlıcanları ekleyerek 5 dk daha pişirin. Servis tabağına önce sosu sonra eti koyarak servis yapın. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
10 yorum:
Hünkar beğenir de biz beğenmezsek olur mu hiç.Ellerinize sağlık , sevgiler...))
çok güzel ellerinize sağlık,harika gözüküyor...
Eskiden patlıcan sevmeyen biri olarak ne kadar çok şey kaçırmışım diyorum.
Çok yaparım.Ellerinize sağlık..
sevdiğim bir yemek. elinize sağlık.
Çok severim nefis görünüyor.. elinize sağlıkkk..
Ben de geçenlerde misafirlerim için yapmıştım ama henüz yayınlamadım güzel görünüyor.eline sağlık..
Çok güzl görünüyor,ellerinize sağlık.
bende çok severim yapması zahmetli benim eşim beğenmemişti elinize sağlık
Cok guzel gorunuyor.. Ellerinize saglik.. Hunkarin uzerine laf soylemek bize dusmez heralde dimi :)
Yorum Gönder