Profiterolü çok sevip hiç yapmayanlardanim. Hep çok zor zannederdim. Taki yazarlık yaptığım benim blog açmama vesile olan nefis yemek tarifleri sitesinin kurucusu sevgili Elif ATALAR 'ın tarifini uygulayana kadar. Çook teşekkür ediyorum sevgili ELİF. ...
Hamuru için;
125 gr margarin
1 su bardağı su
1 su bardağı un
3 yumurta
Muhallebi için;
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
Üzerine;
Çikolata sos
Margarin ve suyu ocağa koyup kaynatın. Sonra unu ekleyerek 2-3 dk daha pişirin. Ocaktan alın ve 15 dk dinlendirin. Şimdi sıra yumurta eklemekte. Bu kısımda yumurtaları teker teker iyice yedirerek karıştırın. Ne kadar güzel karışırsa o kadar güzel kabarır. Hamuru tekrar 10 dk bekletin. Sonra tatlı kaşığı yardımıyla ceviz büyüklüğünde olacak şekilde fırın tepsisine dizin. Elinizle şekillendirmeyin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin. Bu arada vanilya hariç muhallebi malzemelerini karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın vanilya ekleyin. Muhallebi ve pastalar soğuyunca pastaları ortadan keserek 1 tatlı kaşığı muhallebi koyun. Üzerine çikolata sos dökerek servis yapın. Afiyet olsun.
Etiketler:
profiterol nasıl yapılır,
Profiterol tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
11 yorum:
ellerine sağlık çok güzel görünüyor bayılırım profiterole :) takipteyim benim bloğuma da beklerim sevgiler ♥
http://blogkizsalseyler.blogspot.com
Ellerine sağlık ,nefis görünüyor profiterolü sevmeyen kimse yoktur sanırım.
Afiyetler olsun.💟.
Zannedildiği kadar zor olmayan ,aksine büyük zevkle yapılan lezzet ötesi bir tatlıdır ve bayılırım.
Sevgilerimi bıraktım.
bizdede çok sevilir çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık..
Bayılırım profiterole şahane lezzet.
Ellerinize sağlık. Sevgiler
Ellerinize sağlık.
ahhh olsa da yesemmm :)
teşekkürler blogunu çook beğendim..
teşekkürler emel hanım..sevgilerle...
teşekkürler seda hanım..
aay bende yaptım ama hala yayınlıyamadım gulmutfagımda ..cok severım elınıze saglık
Ellerinize saglik... Cok sevdigim bir tatlidir..
Yorum Gönder