TUZDA TAVUK


  • 1 adet bütün tavuk
  • 2 ,5 kg turşuluk iri tuz
  • 3 adet yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı paprikalı çeşni (maggi kullandım)
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağından az su
  • 1 adet defne yaprağı
                                           
 Tavuğu ateşe tutup ince tüylerini temizleyin ve güzelce yıkayın. Tavuğun içine 1 yemek kaşığı çeşni dökün ve her tarafına yayın. (Çeşni tuz içerdiği için kesinlikle tavuğun üzerine sürmeyin). Patatesi ve havucu dilimleyerek tavuğun içine doldurun.1 adet defne yaprağı koyun.
 
 Tavuğun but ve kanatlarını iple bağlayın.
 
Tuzu genişçe bir kaba dökün. Üzerine yumurta akı ve su ilavesi ile hamur haline getirin. Benim tuzum iri kaldığı için 1 bardak normal tuz ilave ettim. Tuz alırken dikkat edin toz şeklinde ama iri olmalı. Fırın kabının dibine 1 cm kalınlığında tuz hamurunu yayın ve üzerine tavuğu oturtun

Kalan tuzla tavuğun hiçbir tarafı hava alamayacak şekilde kaplayın. 200 dereceye ayarlı fırında 2 saat tuz iyice kızarana kadar pişirin. (İsterseniz üzerine biraz kolonya döküp, çakmakla yakarak alevler eşliğinde servise getirebilirsiniz ama yangın sensörüne dikkat edin). Tavuğun üzerinde tuz tabakasını sert bir cisimle kırın ve tuzları temizleyin. Tavuğu parçalayarak servis yapın...



0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting