- 1 adet bütün tavuk
- 2 ,5 kg turşuluk iri tuz
- 3 adet yumurta akı
- 1 yemek kaşığı paprikalı çeşni (maggi kullandım)
- 1 adet büyük boy patates
- 1 adet havuç
- 1 su bardağından az su
- 1 adet defne yaprağı

Tavuğu ateşe tutup ince tüylerini temizleyin ve güzelce yıkayın. Tavuğun içine 1 yemek kaşığı çeşni dökün ve her tarafına yayın. (Çeşni tuz içerdiği için kesinlikle tavuğun üzerine sürmeyin). Patatesi ve havucu dilimleyerek tavuğun içine doldurun.1 adet defne yaprağı koyun.

Tavuğun but ve kanatlarını iple bağlayın.

Tuzu genişçe bir kaba dökün. Üzerine yumurta akı ve su ilavesi ile hamur haline getirin. Benim tuzum iri kaldığı için 1 bardak normal tuz ilave ettim. Tuz alırken dikkat edin toz şeklinde ama iri olmalı. Fırın kabının dibine 1 cm kalınlığında tuz hamurunu yayın ve üzerine tavuğu oturtun

0 yorum:
Yorum Gönder