BODRUM KEBABI (ÇÖKERTME KEBABI)

500 gr bonfile
3 adet iri patates
2 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı biber salçası
Kekik, tuz, pul biber isteğe bağlı yeditürlü
Sıvı yağ


Bonfile etleri jülyen kesin, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve düdüklü tencerede 20 dk pişirin. Piştikten sonra suyu kaldıysa suyunu çektirin, içine biber salçası ve baharatları ekleyerek soteleyin. Patatesleri ince uzun doğrayın. Sıvı yağda kızartın. Süzme yoğurtla sarımsakları karıştırın. Kızaran patatesleri alta dizin. Üstüne yoğurt koyun. En üst kısmına da et soteleri koyarak servis yapın. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting