Kek için;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı galeta unu
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
Muhallebisi için;
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı mısır nişastası
1 paket krem şanti
1 paket vanilya
Keki ıslatmak için;
1,5 su bardağı su
3 yemek kaşığı şeker
Üzerine;
Hindistan cevizi isterseniz şekerleme
Galeta Unlu Pasta Tarifi'nin Yapılışı
Öncelikle şerbet malzemelerini ocakta kaynatın. Soğumaya bırakın.
Kek için şeker ve yumurtayı çırpın. Kalan kek malzemelerini ekleyin. Yumuşak akışkan bir hamur elde edeceksiniz. Büyük kare borcama dökün. 160 derecede pembeleşene kadar pişirin. Bu arada muhallebiyi hazırlayın.
Süt, şeker ve nişastayı çırpın. Koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra toz krem şantiyi ve vanilyayı ekleyerek mikserle çırpın ve muhallebiyi ılımaya bırakın. Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı geçince şerbeti dökün. Üzerine ılıyan muhallebiyi dökün. Hindistan cevizi ile kaplayın. Dilerseniz şekerlemelerle süsleyin. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder