2 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı su
Yarım su bardağı yağlı süt
1 çay kaşığı tuz
Yağ
Tuz
Una süt, tuz ve su eklenerek topak topak kalmayacak şekilde iyice çırpın. Yumurtaları ilave edin bir süre daha çırpmaya devam edin. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur elde edin. Teflon tavaya 1 çay kaşığı yağı koyun ve tava iyice kızgınlaşmaya başladığı zaman tavaya 1 kepçe hamuru döküp güzelce yayın (hamuru tavayı hareket ettirerek yayın kaşık kullanmayın). İki tarafını da çevirerek orta ateşte pişirin.
Etiketler:
HAMUR İŞİ TARİFLERİ,
Hamurişi,
KAHVALTILIK TARİFLER,
krep
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder