Menu

17 Kasım 2014 Pazartesi

PANKEK YAPIMI

1 su bardağından 1 parmak eksik süt
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı dolusu toz şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çimdik tuz
Pişirmek için çok az sıvı yağ



Kaba yumurtayı kırın. Üzerine süt ve sıvı yağ dökün. İyice çırpın. Un ve kabartma tozunu eleyip, ekleyin. Tuz ve şekeri de koyun. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın. Küçük boydaki bir tavanın tabanını hafifçe yağlayın. Tavayı yüksek ateşte kızdırın. Daha sonra ocağın altını kısın. Pankek harcından yarım kepçe alın. Kepçeniz küçükse bir kepçe de olur. Tavaya dökün. Kenarları toparlanıp, üzeri göz göz olunca spatula yardımıyla diğer tarafını çevirin. Eğer tavanız küçük değilse hamuru orta boy bir tavanın ortasına dökerek, pişirebilirsiniz. Fakat tavanın tabanına tamamen yaymayın. Pişen pankekleri servis tabağına alın. İsteğe göre reçel, bal, nutella, pekmez ya da çeşitli marmelatlar koyup, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder