1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım paket toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Alabildiği kadar un
Sos için;
500 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
1 adet biber
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
Sarmisakli yoğurt
maydanoz
Öncelikle hamuru için un hariç tüm malzemeleri karıştırın. Süt ve suyun ılık olmasına dikkat edin. En son un ekleyerek yumusak hamur yoğurun. Hamuru 30 dk bekletin. Hamuru güzel acabilmeniz için beklemeniz şart. Bu arada sogani ve biberleri doğrayın. Sıvıyağda az soteleyin. Kalan tüm malzemeleri ekleyerek sosu pişmeye bırakın. Sosumuz biraz sulu olacaktır. Mayalanan hamuru 20 bezeye ayırın.
Her bezeyi unlayarak pasta tabağından daha büyük açın. Yanmaz tavada altını üstünü pişirin. Pistikten sonra beze sararak kurumasini engelleyin.
Servis tabağına önce hamuru koyun sonra sos dökün. 10 kat olacak sekilde hazırlayın. Isterseniz 4 e bölün. Üzerine sarmisakli yoğurt dökün ve maydanozla süsleyin. Isterseniz pisirdiginiz hamurları kaldırabilir istediğiniz zaman buzluk tan çıkarıp islatabilirsiniz. Önemli olan kiymali sosunun sıcak olmasıdır. Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder