Menu

14 Kasım 2014 Cuma

YOĞURTLU BULGUR KÖFTESİ

Hamuru  için;
1,5 su bardağı  ince bulgur
Yarım su bardağı  irmik
1 yumurta
1  yemek kaşığı  salça
Tuz
Beştürlü

Kıymalı sos için;
200 gr kıyma
1 adet soğan
Tuz
Beştürlü
Pulbiber

Üzerine; Sarmisakli yoğurt

Kızartmak için; Yumurta
Sıvıyağ


Ince bbulgurun ve  irmigin üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyin.  15 dk dinlendirin. Sismeye başlayacaktır. . Sonra  kalan  malzemeleri  ekleyerek  köfte  hamurunu  yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayin.  Sonra  bastırarak düzleyin.  Yumurtaya bulayarak kızartın.  Soğanı yemeklik doğrayın.Kiymayi ve baharatlari ekleyin ve  pişirin. Servis tabağına önce köfteleri koyun. Üzerine  sarmisakli yoğurt dökün ve  kiymali  sostan  dökün. Gerçekten  harika  bir lezzet. ... Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder