Hamuru için;
1,5 su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı irmik
1 yumurta
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Beştürlü
Kıymalı sos için;
200 gr kıyma
1 adet soğan
Tuz
Beştürlü
Pulbiber
Üzerine; Sarmisakli yoğurt
Kızartmak için; Yumurta
Sıvıyağ
Ince bbulgurun ve irmigin üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyin. 15 dk dinlendirin. Sismeye başlayacaktır. . Sonra kalan malzemeleri ekleyerek köfte hamurunu yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayin. Sonra bastırarak düzleyin. Yumurtaya bulayarak kızartın. Soğanı yemeklik doğrayın.Kiymayi ve baharatlari ekleyin ve pişirin. Servis tabağına önce köfteleri koyun. Üzerine sarmisakli yoğurt dökün ve kiymali sostan dökün. Gerçekten harika bir lezzet. ... Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder