2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un1
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
Hamuru açmak için;
1 çay bardağı un
1 çay bardağı nişasta
Üzerine;
1 çay bardağı sıvıyağ
içine;
Peynir
maydanoz
Hamuru için malzemeleri karıştırın. Hamuru yoğurun,12 bezeye ayırın ve 45 dk dinlendirin.
Maydanozu dograyin peynirle karıştırın. Nişasta ve unu karıştırın. Dinlenen hamuru nişasta ve un yardımıyla her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Aralarına nişasta ve unlu karışımdan dökerek 12 bezeyi açarak üstüste koyun. En usttekini unlamayin. Sonra bütün bezeleri beraber önce elinizle sonra oklavayla acabildiginiz kadar açın.
Açtığınız hamuru sıkı sıkı rulo yapın.
Rulo yaptığınız hamuru 1 parmak genişliğinde kesin. Oklavayla çay tabağı büyüklüğünde açarak içine peynirli harcı koyun ve fırın tepsisine dizin.
Üzerine sıvıyağ sürerek 200 derecede pişirin. Afiyetler olsun.
hep hazırını görüyordum el açmasına rastlayınca bayıldım ellerinize saglık sevgiler
YanıtlaSil