Menu

6 Aralık 2014 Cumartesi

MİDYE BÖREK (EL AÇMASI )

Tarifini  internetten  aldım. Çok tedirgin yapsamda  olumlu  sonuç  oldum.

2  adet  yumurta
1  çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un1
1 tatlı kaşığı  sirke
1  çay kaşığı tuz


Hamuru  açmak için;
1 çay  bardağı  un
1 çay bardağı  nişasta

Üzerine;
 1 çay bardağı sıvıyağ

içine;
Peynir
maydanoz


Hamuru için  malzemeleri  karıştırın. Hamuru yoğurun,12 bezeye  ayırın  ve  45 dk  dinlendirin.

Maydanozu  dograyin  peynirle  karıştırın. Nişasta  ve unu  karıştırın. Dinlenen  hamuru nişasta  ve un  yardımıyla her bir bezeyi  pasta  tabağı büyüklüğünde açın.


Aralarına  nişasta  ve unlu  karışımdan  dökerek  12 bezeyi  açarak  üstüste  koyun. En usttekini  unlamayin. Sonra  bütün  bezeleri  beraber önce elinizle  sonra  oklavayla  acabildiginiz  kadar  açın.


Açtığınız  hamuru  sıkı  sıkı  rulo yapın.



Rulo  yaptığınız  hamuru  1 parmak  genişliğinde kesin. Oklavayla  çay tabağı  büyüklüğünde  açarak  içine  peynirli  harcı  koyun  ve fırın  tepsisine dizin.


Üzerine  sıvıyağ  sürerek  200 derecede pişirin.  Afiyetler olsun.




1 yorum:

  1. hep hazırını görüyordum el açmasına rastlayınca bayıldım ellerinize saglık sevgiler

    YanıtlaSil