1 paket instant maya
Ilık su
1 yemek kaşığı tuz
İçine;
1 çay bardağı pirinç
250 gr kıyma
1 adet soğan
Maydanoz
Karabiber, Pulbiber, tuz
Kızartmak için;
Sıvıyağ
Hamur için unu bir kaba alıp ortasını açın. Malzemeleri ortaya koyarak yavaş yavaş karıştırın. Hamuru yoğurun. 1 saat mayalanmaya bırakın. Bu arada soğanı yemeklik doğrayın. Sıvıyağda az soteleyin. Peşinden kıymayı ekleyerek pişirin. 1 çay bardağı pirinci ekleyin ve baharatları ve sıcak suyu ekleyerek pişirmeye devam edin. Ocaktan almaya yakın doğranmış maydanozu ekleyerek ocaktan alın. Dinlenen hamurdan bir beze alarak açabildiğiniz kadar açın. Üzerine bir kaşık kadar aralıklı olarak harcı koyun. Hamurdan ikinci bir beze alarak yine acabildiginiz kadar açın. Önceki hamurun üzerine koyun. Su bardağı yardımıyla harcı içine alacak şekilde yuvarlak kesin.
Tüm hamuru bu şekilde yapın. Sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Mümkünse sıcak tüketin. Afiyetler olsun.
Sağlıkla ve sihhatle kalın.
0 yorum:
Yorum Gönder