500 gr kuşbaşı
4-5 adet közlenmis patlıcan
2 su bardağı süt
1 kahve fincanı un
50 gr tereyağı
2 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, Pulbiber
Kuşbaşı etleri düdüklü tencerede çok az su ile yarım saat kadar pişirin. Piştikten sonra suyu varsa çektirin. Salça, tuz ve baharatları ekleyin ve soteleyin. Bir yandan tereyağını eritin, unu ekleyerek kavurun. Un pembelesmeye başlayınca sütü ekleyerek karıştırın. Sürekli olarak kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ince doğranmış patlıcanları ekleyerek 5 dk daha pişirin. Servis tabağına önce sosu sonra eti koyarak servis yapın. Afiyet olsun.
Hünkar beğenir de biz beğenmezsek olur mu hiç.Ellerinize sağlık , sevgiler...))
YanıtlaSilçok güzel ellerinize sağlık,harika gözüküyor...
YanıtlaSilEskiden patlıcan sevmeyen biri olarak ne kadar çok şey kaçırmışım diyorum.
YanıtlaSilÇok yaparım.Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilsevdiğim bir yemek. elinize sağlık.
YanıtlaSilÇok severim nefis görünüyor.. elinize sağlıkkk..
YanıtlaSilBen de geçenlerde misafirlerim için yapmıştım ama henüz yayınlamadım güzel görünüyor.eline sağlık..
YanıtlaSilÇok güzl görünüyor,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilbende çok severim yapması zahmetli benim eşim beğenmemişti elinize sağlık
YanıtlaSilCok guzel gorunuyor.. Ellerinize saglik.. Hunkarin uzerine laf soylemek bize dusmez heralde dimi :)
YanıtlaSil