Menu

10 Şubat 2015 Salı

HÜNKAR BEĞENDİ

500 gr kuşbaşı
4-5 adet közlenmis patlıcan
2 su bardağı süt
1 kahve fincanı un
50 gr tereyağı
2 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, Pulbiber

Kuşbaşı  etleri düdüklü tencerede çok az su ile  yarım saat kadar pişirin. Piştikten sonra suyu varsa çektirin.  Salça, tuz ve baharatları ekleyin ve soteleyin. Bir yandan tereyağını eritin, unu ekleyerek kavurun. Un pembelesmeye başlayınca sütü ekleyerek karıştırın.  Sürekli olarak kaynayana kadar karıştırın.  Kaynamaya başlayınca ince doğranmış patlıcanları  ekleyerek 5 dk daha pişirin.  Servis tabağına önce sosu sonra eti koyarak servis yapın.  Afiyet olsun.

10 yorum:

  1. Hünkar beğenir de biz beğenmezsek olur mu hiç.Ellerinize sağlık , sevgiler...))

    YanıtlaSil
  2. çok güzel ellerinize sağlık,harika gözüküyor...

    YanıtlaSil
  3. Eskiden patlıcan sevmeyen biri olarak ne kadar çok şey kaçırmışım diyorum.

    YanıtlaSil
  4. Çok yaparım.Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. sevdiğim bir yemek. elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Çok severim nefis görünüyor.. elinize sağlıkkk..

    YanıtlaSil
  7. Ben de geçenlerde misafirlerim için yapmıştım ama henüz yayınlamadım güzel görünüyor.eline sağlık..

    YanıtlaSil
  8. Çok güzl görünüyor,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. bende çok severim yapması zahmetli benim eşim beğenmemişti elinize sağlık

    YanıtlaSil
  10. Cok guzel gorunuyor.. Ellerinize saglik.. Hunkarin uzerine laf soylemek bize dusmez heralde dimi :)

    YanıtlaSil