2 adet portakal kabuğu
2 adet portakal suyu
2 yemek kaşığı şeker (portakal kabukları için )
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta sarısı
11-12 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
üzerine;
Yumurta akı
Fındık kırığı
şeker
Portakalların kabuklarını rendeleyin. 2 yemek kaşığı şeker ile karıştırın. Portakalların suyunu ve kalan malzemeleri ekleyerek karıştırın. Hamuru yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayin. Önce yumurta akina sonra şekere veya fındık kırığına bulayın. 180 derecede pempeleşene kadar pişirin. Afiyetler olsun.
Etiketler:
kurabiye,
KURABİYE TARİFLERİ,
Portakallı kurabiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
16 yorum:
Portakal kabuğu rendelemeyi kekte uyguluyordum.Kurabiyeye de çok yakışır..
çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık..
en sevdiğimmm :)
Mis gibi kokmuştur Kurabiyeler. Portakal suyu katmak harika fikir.
Portakal kabukları ile hiç denememiiştim. Güzel fikir. :)
en sevdiğim kurabiyeeee
Nefis görünüyor ellerinize sağlık.
elinize sağlık bu şeklide yapmamıştım pratikmişte
Sevdican hanım çok güzel lezzet kattı. .sevgiler. .
Teşekkürler seda hanım. .sevgiler. ..
Benimde. ..
Ewet portakal aroması daha iyi oldu...teşekkür ederim. ..
Teşekkürler Gülşah hanım. ..
Artık benimdee. ..
Teşekkür ediyorum Sevil hanım. .sevgiler. .
Teşekkürler Funda hanım. .sevgiler. .
Yorum Gönder