Profiterolü çok sevip hiç yapmayanlardanim. Hep çok zor zannederdim. Taki yazarlık yaptığım benim blog açmama vesile olan nefis yemek tarifleri sitesinin kurucusu sevgili Elif ATALAR 'ın tarifini uygulayana kadar. Çook teşekkür ediyorum sevgili ELİF. ...
Hamuru için;
125 gr margarin
1 su bardağı su
1 su bardağı un
3 yumurta
Muhallebi için;
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
Üzerine;
Çikolata sos
Margarin ve suyu ocağa koyup kaynatın. Sonra unu ekleyerek 2-3 dk daha pişirin. Ocaktan alın ve 15 dk dinlendirin. Şimdi sıra yumurta eklemekte. Bu kısımda yumurtaları teker teker iyice yedirerek karıştırın. Ne kadar güzel karışırsa o kadar güzel kabarır. Hamuru tekrar 10 dk bekletin. Sonra tatlı kaşığı yardımıyla ceviz büyüklüğünde olacak şekilde fırın tepsisine dizin. Elinizle şekillendirmeyin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin. Bu arada vanilya hariç muhallebi malzemelerini karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın vanilya ekleyin. Muhallebi ve pastalar soğuyunca pastaları ortadan keserek 1 tatlı kaşığı muhallebi koyun. Üzerine çikolata sos dökerek servis yapın. Afiyet olsun.
ellerine sağlık çok güzel görünüyor bayılırım profiterole :) takipteyim benim bloğuma da beklerim sevgiler ♥
YanıtlaSilhttp://blogkizsalseyler.blogspot.com
teşekkürler blogunu çook beğendim..
SilEllerine sağlık ,nefis görünüyor profiterolü sevmeyen kimse yoktur sanırım.
YanıtlaSilAfiyetler olsun.💟.
Zannedildiği kadar zor olmayan ,aksine büyük zevkle yapılan lezzet ötesi bir tatlıdır ve bayılırım.
Sevgilerimi bıraktım.
teşekkürler emel hanım..sevgilerle...
Silbizdede çok sevilir çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBayılırım profiterole şahane lezzet.
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Sevgiler
Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilahhh olsa da yesemmm :)
YanıtlaSilteşekkürler seda hanım..
YanıtlaSilaay bende yaptım ama hala yayınlıyamadım gulmutfagımda ..cok severım elınıze saglık
YanıtlaSilEllerinize saglik... Cok sevdigim bir tatlidir..
YanıtlaSil