Menu

4 Şubat 2015 Çarşamba

PROFİTEROL YAPIMI

Profiterolü çok  sevip hiç yapmayanlardanim. Hep  çok  zor  zannederdim. Taki  yazarlık  yaptığım  benim blog  açmama vesile olan nefis yemek tarifleri sitesinin  kurucusu  sevgili  Elif ATALAR 'ın  tarifini uygulayana kadar. Çook  teşekkür ediyorum sevgili ELİF. ...

Hamuru için;
125 gr margarin
1 su bardağı su
1 su bardağı un
3 yumurta

Muhallebi için;
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya

Üzerine;
Çikolata sos

Margarin ve suyu  ocağa koyup  kaynatın. Sonra unu ekleyerek 2-3 dk daha pişirin. Ocaktan alın ve 15 dk dinlendirin. Şimdi sıra yumurta eklemekte. Bu kısımda  yumurtaları teker teker iyice  yedirerek karıştırın. Ne kadar  güzel  karışırsa  o kadar güzel  kabarır. Hamuru tekrar 10 dk bekletin. Sonra tatlı kaşığı yardımıyla  ceviz  büyüklüğünde olacak şekilde fırın tepsisine dizin.  Elinizle şekillendirmeyin.  Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede  pişirin. Bu arada vanilya hariç  muhallebi malzemelerini karıştırarak kaynayana kadar pişirin.  Ocaktan almaya yakın vanilya ekleyin.  Muhallebi ve pastalar  soğuyunca pastaları ortadan keserek  1 tatlı kaşığı muhallebi koyun.  Üzerine çikolata sos dökerek servis yapın. Afiyet olsun.

11 yorum:

  1. ellerine sağlık çok güzel görünüyor bayılırım profiterole :) takipteyim benim bloğuma da beklerim sevgiler ♥

    http://blogkizsalseyler.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık ,nefis görünüyor profiterolü sevmeyen kimse yoktur sanırım.
    Afiyetler olsun.💟.
    Zannedildiği kadar zor olmayan ,aksine büyük zevkle yapılan lezzet ötesi bir tatlıdır ve bayılırım.
    Sevgilerimi bıraktım.

    YanıtlaSil
  3. bizdede çok sevilir çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Bayılırım profiterole şahane lezzet.
    Ellerinize sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. teşekkürler seda hanım..

    YanıtlaSil
  6. aay bende yaptım ama hala yayınlıyamadım gulmutfagımda ..cok severım elınıze saglık

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize saglik... Cok sevdigim bir tatlidir..

    YanıtlaSil