Menu

27 Mart 2015 Cuma

FIRINDA PATLICAN MUSAKKA

3_4 adet patlıcan
300 gr kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, Pulbiber,
Sıvıyağ

2 adet biber
1 adet domates


Patlıcanları alacalı soyun.  İsterseniz küp küp  isterseniz halka şeklinde doğrayın. Sıvıyağ da kızartın. Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvıyağ da soteleyin. Kıymayı ve baharatları sarmisagi ekleyerek kavurun. En son salçayı ekleyerek isterseniz bir miktar su ekleyebilirsiniz. Fırın kabının altına patlicanlari  dizin. Üzerine kıymalı karışımı ekleyin. Biber ve domatesle  süsleyin. Fırında 200 derecede 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık.Fırın yemeklerinde lezzetide bir başka güzel oluyor.Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle gülten hanım bana göre lezzetin sırrı fırın :))

    YanıtlaSil