4-5 adet kırmızı biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet domates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı dolusu un
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı sirke
Biberleri közleyin. Dolapta hazır bulundurduğunuz varsa (ben öyle yaptim ) Daha rahat olur. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Tereyağında soteleyin. Unu ekleyerek kavurun. Sonra doğradıgınız biber ve domatesi ekleyerek suyunu koyun. Et suyu varsa kullabilirsiniz. 10 dk pişirin. Piştikten sonra sirke koyabilirsiniz. Corbanin kıvamına göre su ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tarifi beğeniyle takip ettiğim Yunus Emre Akkor sefin tarifiyle denedim. Kokusu ve tadı sizi kendisine bağımlı yapabilir....
ilk defa duyduğum bir çorba. Köz biberi de çok severim, deneyeceğğim =)
YanıtlaSilbende ilkkez yaptım vede çook lezzetli..tavsiye ederim...
YanıtlaSil