MOR PİRİNÇ SALATASI




1 su bardağı pirinç,
1 su bardağı şalgam suyu,
Yarım çay bardağı sıvı yağı,
1 kutu konserve mısır,
8-10 adet kornişon turşu,
Yarım demet maydanoz,
Yarım demet dereotu,
2 adet yeşil soğan (beyaz kısmı kullanmayın),
Tuz,





Kornişonları küp şeklinde doğrayın.
Maydanozu, dereotunu, yeşil soğanı ince ince doğrayın.
Pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin, yıkayın ve suyunu süzün.
Tencereye sıvı yağı, pirinci koyun ve pirinçler beyazlaşana kadar kavurun.
Üzerine şalgam suyunu, tuzu ilave edip, karıştırın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Pilavı dinlendirdikten sonra içine dereotunu, maydanozu, yeşil soğanı, mısırı,  kornişonları, limon suyunu ilave edin ve karıştırın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting