3 adet yufka (her yufka ortalama bir tabak çıkıyor )
300 gr kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Pulbiber Sıvıyağ
Üzerine;
Sarmisakli yoğurt
Yufkaları ortadan 2 ye kesin, temiz bir şişle yufkaları sıkı sıkı sarın. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın. Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. Yufkaları 200 derecede kızarana kadar pişirin. Bu arada soğanı yemeklik doğrayın. Sıvıyağda soteleyin, kıymayı ekleyerek kavurun. Salça ve baharatları ekleyin. Suyu az gelirse çok az su ekleyin. Servis tabağına önce yufkayı sonra sarmisakli yoğurt koyun, en son kıymayı ekleyerek servis yapın. Daha önce yufkaları kizartip yapmıştım ama bu hali daha hafif geldi. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder