1 paket su böreği yufkası
250 gr tereyağı
400 gr peynir
isterseniz maydanoz
ıslatmak için;
3 lt kaynar su
2 lt soğuk su
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Öncelikle 3 lt suyunuzu kaynatın. İçine tuz ve sıvıyağ ekleyin. 2 lt soğuk suyu da ayrı bir tencerede hazırlayın. Tereyağını eritin. Maydanozu dograyin peynirle karıştırın. Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. Ilk yufkayı haşlamadan tepsiye serin. Üzerine tereyağı sürün. ikinci yufkayı 2 ye veya 4 e bölün. Önce sıcak suya atın. 5-6 saniye içinde bekletin. Sonra çıkarıp soğuk suya atın. 2-3 sn daha burda bekledikten sonra suyunu hafif süzün ve tepsiye dizin. Tam orta kısmına peynirli harcı koyun ve tüm yufkalara bu işlemi yapın. İşlem esnasında sıcak du hep kaynayacak soğuk suda ısındıkça değişecek. En son tüm yufkalar bitince kalan tereyağı üzerine gezdirilir. Ben önceki geceden hazırlayıp dolapta beklettim. Ama 1-2 saat dolapta bekleyip pisirebilirsiniz. 180 derecede kontrollü pişirin. Afiyet olsun.
Etiketler:
BÖREK TARİFLERİ,
evde su böreği,
HAMUR İŞİ TARİFLERİ,
su böreği yapımı,
su böreği yufkası
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder