Öncelikle tavuğu marine etmekle başlayalım. Gerçekten lezzeti farklı boyutlara taşıyor.
4 adet tavuk pirzola
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan rendesi
2-3 diş sarımsak
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Kekik
Kimyon veya Beştürlü
Aralarına;
Domates
Biber
Tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayın. Sos malzemelerini karıştırın ve tavukları bu sosta yarım saat bekletin. Çöp şişlere istediğiniz gibi dizin. 200 derecede fırında kızarana kadar pişirin. Ben fırın tepsisinin altına birde 1 adet soğanı halka halka doğradım ve çöp şişleri üzerine dizdim. Soğanlar tavuğun suyuyla piştiği için lezzetli oluyor. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder