3 adet yufka
1 demet yeşil soğan
200 gr peynir
Sos için;
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı un
Üzerine; yumurta sarısı
Yeşil soğanları doğrayın. Peynir ile karıştırın. Sos malzemelerini karıştırın. Yufkanın ilkini serin. Üzerine sos dökün ve her yanına yayın. Ortadan ikiye bölün. Geniş kısmına harcınızı koyup rulo şeklinde sarın. Tepsiye rulo yaparak sararak koyun. Tüm yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derecede pişirin.
Etiketler:
BÖREK TARİFLERİ,
HAMUR İŞİ TARİFLERİ,
kol böreği
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder