Menu

14 Mayıs 2015 Perşembe

DONDURMALI İRMİK HELVASI



500 gr irmik
250 gr margarin veya tereyağı

şerbeti için;
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 su bardağı şeker

içine;
Dondurma

Süt, su ve şekeri bir tencereye alıp ocağa koyun. Şeker eriyince ocaktan alın. Tereyağını eritin. İrmiği ekleyerek kavurun. Kavurma işlemi biraz uzun sürebilir. İrmik koyu renk alıp güzel  kokular yayınca şerbeti ekleyerek 6-8 dk daha pişirin. Sonra ocaktan alın ve kapağını kapatın. Helva ılıkken  kaseye streç folyo sarın. İçine helva koyun ve ortasını boş bırakarak kenarlara yayın, orta kısmına dondurma koyup üzerine tekrar irmik ekleyerek folyo yardımıyla ters çevirin.
Sıcakken tüketin Afiyet olsun.

Tarifi nefis yemek tarifleri sitesinin kurucusu sevgili Elif ATALAR 'dan  aldım. Tarifi youtube kanalından videolu olarak izleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder