Menu
▼
14 Mayıs 2015 Perşembe
DONDURMALI İRMİK HELVASI
500 gr irmik
250 gr margarin veya tereyağı
şerbeti için;
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 su bardağı şeker
içine;
Dondurma
Süt, su ve şekeri bir tencereye alıp ocağa koyun. Şeker eriyince ocaktan alın. Tereyağını eritin. İrmiği ekleyerek kavurun. Kavurma işlemi biraz uzun sürebilir. İrmik koyu renk alıp güzel kokular yayınca şerbeti ekleyerek 6-8 dk daha pişirin. Sonra ocaktan alın ve kapağını kapatın. Helva ılıkken kaseye streç folyo sarın. İçine helva koyun ve ortasını boş bırakarak kenarlara yayın, orta kısmına dondurma koyup üzerine tekrar irmik ekleyerek folyo yardımıyla ters çevirin.
Sıcakken tüketin Afiyet olsun.
Tarifi nefis yemek tarifleri sitesinin kurucusu sevgili Elif ATALAR 'dan aldım. Tarifi youtube kanalından videolu olarak izleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder