Menu

17 Mayıs 2015 Pazar

HAŞHAŞLI BÜZME EKMEK



6 -7 su bardağı arası un
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 paket maya
1 su bardağı süt ( ılık)
1 buçuk su bardağı su (ılık)
İç malzemesi için:

1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı haşhaş
üzeri için;

yoğurt
yumurta sarısı

Un bir kaba konulur ve ortası açılır. Su, süt, maya, tuz, şeker eklenerek eritilir ve hamur yoğrulur. Hamur 3 bezeye ayrılır. Bir yandan haşhaş ve sıvı yağ karıştırılır. Her bir beze açılır ve üzerine haşhaşlı harç sürülür. Böylelikle 3 adet bezenin üzeri haşhaşlı yapılır. Sonra açılan 3 beze üst üste gelecek şekilde konulur ve bıçak yardımıyla 2 cm eninde kesilir. İki elle burularak yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Tüm hamur bitene kadar aynı işlem yapılır. Üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karıştırılarak sürülür. 20-25 dakika tepside mayalanması beklenir. 180 derecede kızarana kadar pişirilir. İsterseniz fırına koymadan istediğiniz şekilde kesebilirsiniz. Ben koymadan kesiyorum ve fırından çıkınca bir beze tepsiyi ters çevirerek çıkarıyorum. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder