Menu

26 Mayıs 2015 Salı

TAVUK DÖNER


1 adet tavuk göğüsü yada but
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Kekik
Sarımsaklı çeşni (isterseniz)


Ev Yapımı Tavuk Döner Tarifi'nin Yapılışı
Tavukları iri parçalar halinde kesin. Sadece göğüs yada but kullanabileceğiniz gibi her ikisini de katabilirsiniz. Yağ ve baharatlarla harmanlayın ve derin dondurucuya streç’e sıkı sararak koyun. Yaklaşık 3 saat dolapta bekletin. Dolaptan çıkarınca biraz donmuş olacağı için ince ince doğramak daha kolay olacaktır. Doğradığınız tavukları seramik yada teflon tavada kızartın. İsteseniz dolapta bekletebilir, kullanmak istediğinizde çıkarıp pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder