1 adet yufka
1 su bardağı pirinç
1 adet tavuk göğüs veya 2-3 adet pirzola tavuk
1 adet soğan
nane tuz karabiber kırmızıbiber
süslemek için; badem
Bademleri sıcak suda bekletin ve soyun. Soğanı doğrayın içine kuru nane katarak soteleyin. Üstüne 1 su bardağı pirinci ekleyin 2 su bardağı su ve tuzunu katarak pişmeye bırakın. Tavukları az tuz ekleyerek haşlayın. Piştikten sonra kuşbaşı şeklinde doğrayın. İçine karabiber, pulbiber ekleyerek soteleyin(sadece haşlama tavukta koyabilirsiniz). Pirinçle tavuğu karıştırarak harmanlayın. Kalıbın altını yağlayın. Soyduğunuz bademleri kalıbın dibine istediğiniz şekilde dizin. Üstüne yufkayı kenarlardan dışarı taşacak şekilde koyun. İçine pilavı koyun. Yanlarda kalan yufkayı üzerine örterek çok az yağ sürün.200 derecede kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.
Etiketler:
perde pilavı,
PİLAV TARİFLERİ,
yufkalı perde pilavı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Görüntü çok güzel:) Ben de denemiştim kaç sene önce:)
Yorum Gönder