1 lt süt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Sütün içine şeker, un, nişastayı ekleyerek karıştırın. Ocağa koyun kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra koyulaşmaya başlayınca Tereyağını ve vanilyayi ekleyin. Düz uzun bardak veya isterseniz fincani sudan geçirin, içi mutlaka nemli olsun. Muhallebiyi bardak veya fincana dökün. Tüm muhallebiyi bu şekilde hazırlayın. Dolapta 3-4 saat bekletin ve çıkarınca oda ısısına gelene kadar bekletin. Sonra ters çevirerek çıkarın . Parmak kalınlığında kesip Hindistan cevizi, tel kadayıf, süsleme şekeri ile süsleyin. Afiyetler olsun.
Etiketler:
bardak lokumu,
bardak muhallebisi,
lokum tatlı,
TATLI TARİFLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder