6 adet yufka
1 su bardağı haşhaş ezmesi
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı su
Icine;
2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Pulbiber, karabiber
sıvıyağ
üzerine;
yumurta sarısı
Bu börek isyerimden bir arkadaşımın sürekli yaptığı ve hepimizin her defasında yeniden istedigimiz bir tarif. Haşhaşı ve mercimegi seviyorsanız favoriniz olacak.
Öncelikle soğanı yemeklik doğrayın ve az sıvıyağ da soteleyin. Salçayı ve mercimegi ekleyerek en son baharatları koyarak 5 dk daha pişirin ve ocaktan alın. Haşhaş, yağ ve suyu karıştırıp sos hazırlayın.Yufkanin birini serin üzerine haşhaşlı sostan her yanına gelecek şekilde sürün. İkinci yufkayı üzerine serin. Bununda her yanına haşhaşlı sosu sürün. Yufkayı önce 4 de sonra her dilimi 2 ye veya 3 e bölün. Ben 3 e bölerek yaptım. Geniş kısmına harcınızı koyup rulo şeklinde sarın. Ben arada yağ ilavesi yaptım ama siz yağlı sevmezseniz eklemeyin. Fikrimi soracak olursanız kesinlikle yağlı daha kıtır oluyor. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın. Üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede kızarana kadar pişirin. İsterseniz buzlukta saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder