Daha önce bunu et sote ile yapmıştım. Ancak yaptığım tavuk sote çok olunca birde bu halini tadalim dedim. Ben ramazan da ağır olur diye üzerine besamel sos koymadım. Dilerseniz ekleyebilirsiniz.
3-4 adet kabak
2 adet tavuk pirzola
2 adet yeşil biber
3-4 adet mantar
2 -3 adet domates
Karabiber, Pulbiber, kimyon, tuz
Sıvıyağ
üzerine; Kaşar rendesi
Tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayın. Sıvıyağda soteleyin. Biberleri ve mantarları doğrayın ve tavukların üzerine ekleyin. Biraz pişirdikten sonra küp küp doğranmış domatesi ve baharatları ekleyin ve pişirin. Kabakları enlemesine 2 ye bölün ve suda haşlayın. Haslandiktan sonra içlerini kaşıkla oyun tavuk soteyi oydugunuz kısma koyun. Üzerine kaşar peyniri rendeleyin ve fırında kaşarlar eriyene kadar tutun. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder