HAMUR İÇİN::
1 su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı irmik
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
KIZARTMAK İÇİN:
sıvıyağ
pulbiber
nane
kekik
kurutulmuş reyhan(isterseniz)
CACIK İÇİN:
semizotu
sarmısaklı yoğurt
Hamur için irmik, ince bulgur ve tuz bir kaba konur. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su eklenip üzeri kapatılır ve yarım saat dinlenmeye bırakılır.Dinlenen hamura un, yumurta eklenerek yoğrulur. Ben çoğunlukla içli köfte yapınca kalan hamurla yapıyorum.Ekstra bunun için hamur yoğurmuyorum. Hazırladıgınız hamurdan küçük parçalar alarak yuvarlayın.Tüm hamura aynı işlemi uygulayın.Bir tencere de su kaynatarak bir çay kaşığı ucuyla tuz atın.Su fokurdayınca köfteleri içine atarak haşlayın.Pişen köftelerin yukarıya çıktıgını göreceksiniz.Haşlanan köfteleri isterseniz dondurucuya koyabilir sonra kullanabilirsiniz.Sıvıyagda baharatlarla harmanlayarak kızatın.Semiz otu ve sarmısaklı yoğurdu karıştırın.Tabağın altına yoğutlu karışımı üzerine köfteleri ekleyerek servis yapın.Sıcak olmasına gerek yok soğuk olarakta sunum yapabilirsiniz.Afiyetler olsun..
Sarımsak ve yoğurt olursa iştahlıda yenir. Ellerinize sağlık . Fellah köftesi ıspanaklı da güzel oluyor. Semizotu çok yakışmıştır.
YanıtlaSilteşekkür ediyorum nursevin hanım...Ispanaklı denemedim ama güzel olacagına eminim..sevgiler...
YanıtlaSil