Yarım paket margarin
1 su bardağı şeker
1lt süt
1 su bardağı un
Altı için:
1 paket kakaolu petibör
içine:
muz
Bisküvileri rondodan geçirin.Fırın tepsisinin altına boşluk kalmayacak şekilde serin.Margarini eritin.Unu ekleyerek kavurmaya başlayın.Unun rengi koyulaşmaya başlayınca sütü ekleyerek topaklaşmasını engelleyerek karıştırın.En som şekeri ekleyin.Kaynayıp koyulaşmaya başlayana kadar pişirin.Hemn sıcaklığı geçmeden bisküvilerin üzerine dökün.Kalın olmamasına dikkat edin.Kalın olunca rulo yaparken çatlayabilir.Mümkünse 1 gece dolapta bekletin.Bekleyen muhallebiyi istediğiniz büyüklükte dilimlere ayırın.İçine muz koyarak sarın.Sararken altındaki bisküvileri etrafını saracaktır.Afiyetler olsun.İçine istediğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz.(fındık,damla çikolata,ceviz,meyve parçaları)
Etiketler:
muzlu sarma,
padişah sarması,
sadrazam lokumu,
TATLI TARİFLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
ellerinize sağlık hem basit en enfes bir tat =)
teşekkür ediyorumm...sevgiler....
Yorum Gönder