1 lt süt
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı pirinç
500 ml su
5-6 adet incir
1 çay bardağı kavrulmuş iri çekilmiş fındık
Pirinçleri 500 ml su ile içinde çok az su kalacak şekilde pişirin.Piştikten sonra sütü,şeri ilave edin.Kaynamaya başlayınca nişastayı çok az su veya süt ile sulandırın ve kaynamakta olan sütlaca ekleyin.Karıştırarak 5-8 dk daha pişirin.İncirleri küp küp doğrayın.Kaplarınıza incir ve fındık koyup üzerine sütlaç doldurun.Ara kısmına tekrar incir ve fındık koyarsanız hem görsel hemde lezzeti arttırırsınız.Sonra tekrar sütlaç koyun.Dolapta soguduktan sonra servis yapın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder