3 adet yufka
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sirke
içine:
150 gr kavurma
1 çay bardağı hazır konserve garnitür
üzerine:
yumurta sarısı
susam
Yufkaya el açması tadı vermek istiyorsanız bunu mutlaka denememlisiniz.Hem el açması kadar vakit almaz hemde aynı lezzet.Belirtmek istediğim bir diğer şeyde sirkenin koku bırakmadıgı,sadece kıtırlık katıyor.
Sos malzemelerinin karıştırın.Yufkayı serin.Üzerine bolca sos sürüp her tarafına yayın.Yufkayı önce kenarlarından katlayıp zarf şeklini verin.Kare yufka elde etmiş olacaksınız.Bu kare yufkanın üzerine bir miktar sos tekrar sürün.Yufkayı 4 de bölün.4 adet kare yufkanız olacak.Her bir kareye iç malzemeyi koyarak tekrar zarf şeklinde katlayın.Katlama yeri altta kalacak şekilde tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı ve susam sürerek 180 derecede kızarana kadar pişirin.Afiyetler olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder