1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı erişte
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı un
tereyağı(istege göre)
tuz
nane
Tereyağını eritin.Unu ekleyerek kavurun.Un pembeleşmeye başlayınca salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.Sonra haşlanmış yeşil mercimekleri ve erişteyi ekleyin.Üzerine su ekleyerek erişteler yumuşayana kadar pişirin.Tuzunu ve baharatlarını ekleyin.Sıcak servis yapın.
Ben yeşil mercimeği her daim derin dondurucuda bulundururum.Haşlamak isterseniz üzerine su ekleyerek yumuşayana kadar pişirin.Suyunu dökün.Pişirmeye hazırdır.Haşlayıp derin dondurucuyada kaldırabilirsiniz.Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder