2 yumurta
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
yarım çay bardağından az sıvıyağ
üzerine:
sucuk
pastırma
mısır
biber
mantar
ceviz
kekik
kaşar
sos için,
ketçap
Bayat ekmekleri ufalayın.Süt,yumurta,sıvıyağ ve kabartma tozunu çırpın.En son ekmekleri ekleyerek hamur yogurun.İstediğiniz fırın kabınıza hamuru yayın.Elinizle istediğiniz incelikte düzleyin.İç malzemelerinizi doğrayın.Önce hamurun üzerine ketçap sürün.
Ardından kaşar hariç doğradıgınız malzemeleri serpin.200 derecede 15 dk pişirin.
Sonra kaşarı rendeleyerek üzerine serpin.Kaşarlar eriyene kadar pişirin.En son kekik serperek servis yapın.
Harika bir bayat ekmek değerlendirme yöntemi ...Afiyetler olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder