Hamur için;
6 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar ılık su
İç harcı için;
500 gr kavurma
400 gr peynir (siverek tulumu kullandım)
üzerine;
3 yemek kaşığı tereyağı
Yumurta sarısı
Katmer Tarifi (Diyarbakır Gevre)'in Yapılışı
Hamur için un, tuz ve suyu harmanlayarak kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur yoğurun. İçerisine maya katmadığımızdan bekletmeye gerek yok. Hamuru 8 bezeye bölün. Yuvarlak tepsi kullanmanız hamurları yerleştirmenizi kolaylaştırır. Tepsiyi yağlayın. İlk hamuru biraz büyük açıp tepsinin kenarlarından dışarı taşırın. İç malzemesi için peynir ve kavurmayı karıştırın. Her kata iç malzemesi konduğundan dolu dolu değil az az serpin. İlk serdiğiniz hamurun üzerine harcınızı serpin. 2. bezeyi açın tepsiye koyun. Tekrar harç serpin. Kalan tüm bezeleri açın. Her kata mutlaka harç serpip hamuru yerleştirin. Toplam 8 bezeyi de açıp yerleştirin. En üste yumurta sarısı sürerek eritilmiş tereyağını dökün. 200 derece pişirin. Afiyet olsun.
Çocukluğum vazgeçilmez bayram böreği, heleki kuzine sobada piştiyse:)
Etiketler:
BÖREK TARİFLERİ,
el açması börek,
HAMUR İŞİ TARİFLERİ,
katmer,
kavurma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder