2 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Sıvı yağ
Tuz
İç harcı için;
150 gr kavurma
Üzeri için;
Kaşar peyniri rendesi
Una süt, tuz ve su eklenerek topak topak kalmayacak şekilde iyice çırpın. Yumurtaları ilave edin bir süre daha çırpmaya devam edin. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur elde edin. Teflon tavaya 1 çay kaşığı yağı koyun ve tava iyice kızgınlaşmaya başladığı zaman tavaya 1 kepçe hamuru döküp güzelce yayın (hamuru tavayı hareket ettirerek yayın kaşık kullanmayın). İki tarafını da çevirerek orta ateşte pişirin. Piştikten sonra içine bir miktar kavurma koyarak rulo şeklinde sarın. İsterseniz bohça şeklini de verebilirsiniz. Tüm krepleri sardıktan sonra üzerine kaşar rendesi serpin ve fırında kaşarlar eriyene kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder