2 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatli kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Aralara sürmek için;
200 gr tereyağı
Icine istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz. Ben ıspanak ve siverek tulumu tercih ettim.
Hamur malzemeleri karıştırın. Hamuru yoğurun. Yarim saat dinlendirin. Bu arada iç malzemeleri hazırlayın. Dinlenen hamuru 14 bezeye ayırın. Her bezeyi unlayarak pasta tabağından daha büyük açın. 7 li 2 grup yapın. Ilk 7 lisini aralarına tereyağı sürün. En usttekine sürmeyin. Bunu dolapta bekletin. Sonra ikinci 7 li grubu aralarına tereyağı sürerek dolaba kaldırın. Ilk koyduğunuz hamuru çıkarın ve fırın tepsisi boyutunda açın. Yuvarlak tepsiye sigiyor. Fırın tepsisine serin. Üzerine harcınızı koyun. Ikinci hamuru dolaptan çıkarın ve onuda fırın tepsisi boyutunda açarak harcın üzerine serin. Dilerse en üste 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı yoğurdu karıştırarak sürün. 180 derecede kontrolü pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder