Menu

30 Kasım 2014 Pazar

EL AÇMASI BÖREK

2 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatli kaşığı tuz
Alabildiği kadar un

Aralara sürmek için;
200 gr tereyağı
Icine istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz.  Ben  ıspanak ve siverek tulumu tercih ettim.

Hamur  malzemeleri karıştırın. Hamuru yoğurun. Yarim saat dinlendirin. Bu arada iç malzemeleri hazırlayın. Dinlenen hamuru 14 bezeye ayırın. Her bezeyi unlayarak pasta tabağından daha büyük açın. 7 li  2 grup  yapın. Ilk  7 lisini aralarına  tereyağı  sürün. En usttekine sürmeyin. Bunu dolapta bekletin. Sonra  ikinci  7 li  grubu aralarına  tereyağı  sürerek  dolaba  kaldırın. Ilk  koyduğunuz  hamuru  çıkarın  ve  fırın  tepsisi  boyutunda  açın. Yuvarlak  tepsiye  sigiyor. Fırın tepsisine serin. Üzerine  harcınızı  koyun.  Ikinci  hamuru dolaptan çıkarın  ve onuda fırın  tepsisi  boyutunda  açarak  harcın  üzerine serin. Dilerse  en üste  2 yemek kaşığı un  2 yemek kaşığı yoğurdu  karıştırarak sürün. 180 derecede  kontrolü pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder