Menu

1 Aralık 2014 Pazartesi

HAMSİLİ PİLAV

  • 1 kg hamsi
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet iri soğan
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • Karabiber, tuz
  • Sıvı yağ


Hamsilerin kılçıklarını ayırın ve yassılaştırın. Soğanı yemeklik doğrayın ve sıvı yağda soteleyin. Dolmalık fıstıkları ekleyip kavurun. 1 su bardağı pirinç, tuz, karabiber ekleyerek 1,5 su bardağı su ilave edin ve pişmeye bırakın. Normalde pişirdiğiniz pirinçten biraz daha diri kalmalı. Balıkların parlak yüzlerini  yağlanmış borcama dizin.(parlak kısmı dışarı bakacak) Önce kenarları dizin. Dizdiğiniz balıkların yarısını dışarı sarkıtın. Mümkün olduğunca sıkı dizmeye özen gösterin. Piştikçe hamsiler küçülecek ve araları açılacaktır. Kenarları dizdikten sonra borcamın tabanını da boş kalmayacak şekilde balık dizin. Pişen pilavın ilk sıcaklığı geçtikten sonra dizdiğiniz balıkların üzerine serin. Kenarlara taşırdığınız balıkları üzerine doğru kapatın. Kalan balıkları da pilavın üzerine serin. Yine mümkün olduğunca sıkı serin.
 200 derecede kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder