2 adet yufka
1 adet soğan
200 g kıyma
SOS İÇİN;
yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım çay bardağı süt
üzerine;
Yoğurt
Nane
Tereyağı
Sarımsak
Soğanı yemeklik doğrayıp kıyma ile kavurun. Orta boy bir tavaya yufkaların birini ortalayarak serin, üzerine kalan yufkanın bir kısmını parçalayarak koyun. Süt ve sıvı yağ ile hazırladığınız karışımı sürün. Üzerine kıymalı karışımı ekleyin. Kalan yufkaları da parçalayarak üzerine koyun aralara sütlü karışımı sürün. En son kısımda en alta serilen yufkayı en üste zarf gibi yapın. Büyük gözlü ocakta kısık ateşte altını ve üstünü pişirin. Gözlemenin üzerine armısaklı yoğurt dökün.Üzerine pulbiberi,naneyi tereyağında kızdırın ve dökün.
Etiketler:
BÖREK TARİFLERİ,
GÖZLEME,
HAMUR İŞİ TARİFLERİ,
ISLAK GÖZLEME
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder