Kuru fasulyeyi hızlı ve yumuşak pişirmek istiyorsanız mutlaka denemelisiniz.
2 su bardağı fasulye
2 su bardağı süt
2 ,5 su bardağı su
1 adet soğan
1, 5 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı karbonat
sıvıyağ
Fasulyenin üzerine su, süt, şeker, tuzu ekleyerek 1 gece bekletin. Ertesi gün bu sütlü karışım ile düdüklü tencerede 10 dk pişirin. Piştikten sonra sütlü suyu süzün. Soğanı yemeklik doğrayın.Siviyagda sogani soteleyin. Salçayı ve karbonati ekleyerek kavurun. Ben içine kurutulmuş biber ekledim. Farklı lezzet katıyor. En son fasulyeyi ve biraz su ekleyerek 5 dk daha pişirin. Gerçekten yumuşak ve bir o kadar lezzetli. ..Afiyetler olsun. . .
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder