Menu

22 Kasım 2014 Cumartesi

SÜTLÜ KURU FASULYE

Kuru  fasulyeyi  hızlı  ve yumuşak  pişirmek  istiyorsanız mutlaka  denemelisiniz.
2 su bardağı  fasulye
2 su bardağı süt
2 ,5 su bardağı su
1  adet soğan
1, 5 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı  karbonat
sıvıyağ

Fasulyenin  üzerine  su, süt, şeker, tuzu ekleyerek  1 gece  bekletin. Ertesi gün bu sütlü  karışım ile düdüklü tencerede  10 dk  pişirin. Piştikten sonra sütlü  suyu  süzün. Soğanı yemeklik doğrayın.Siviyagda sogani  soteleyin. Salçayı  ve karbonati  ekleyerek kavurun. Ben içine  kurutulmuş  biber  ekledim. Farklı  lezzet  katıyor. En son  fasulyeyi ve biraz  su  ekleyerek 5 dk  daha pişirin. Gerçekten  yumuşak ve bir  o kadar lezzetli. ..Afiyetler olsun. . .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder