Menu

31 Aralık 2014 Çarşamba

FIRINDA PİLAVLI PATLICAN MUSAKKA

4-5 adet  patlıcan
300 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
1, 5 su bardağı  pirinç
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Sıvıyağ


Patlıcanları  alacalı soyun. Enlemesine kesin.Tuzlu suda  yarım saat kadar bekletin. Sonra sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Mümkünse  havlu kağıt  üzerine  koyarak  yağını  süzün. Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvıyağda az soteleyin. Peşinden kiymayi ,domatesi ve salçayı ekleyin. Baharatları koyarak pişirin.     Borcamı yağlayın. Patlıcanları  borcamın  ortası  boş  kalacak  dik şekilde kenarlara dizin.


Ortadaki  boşluğa  kiymali  harcı  koyun. Üzerine  pirinci  ekleyin. Kenarlardaki  patlicanlari  üzerine  kapatın. 2,5 su bardağı sıcak su ilave edin. Patlıcanların  üzerine  ısıya  dayanıklı bir tabak  koyun. 200 derecede pişirin. Piştikten sonra üzerini  bezle  örtün  ve 10 dk bekletin. Sonra  ters  çevirerek  servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder