Menu
▼
1 Ocak 2015 Perşembe
PIRASALI BÖREK
6 adet yufka
Sos için;
1 su bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
Icine;
3-4 dal pırasa
1 adet havuç
tuz
Pulbiber
Sıvıyağ
üzerine;
yumurta sarısı
Haşhaş
Pırasayi ince ince doğrayın. Sıvıyağda az soteleyin. Peşinden havuçlari doğrayın ve ekleyin. Tuzve baharat ekleyerek pişmeye bırakın. Piştikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Yufkanin birini serin. Üzerine sos malzemelerini karıştırarak 4-5 yemek kaşığı dökün. Ikinci yufkayı üzerine serin. Tekrar sostan sürün. Yufkayı 8 e bölün. Geniş kısmına harcınızı koyup rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarisi sürerek haşhaş serpin. 200 derecede pişirin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder