Menu

21 Aralık 2014 Pazar

GÜVEÇTE PORSİYONLUK MENEMEN

Malzeme miktarını  kişi  sayısına göre ayarlayabilirsiniz.

Domates sos
Yumurta
Kaşar
Maydanoz
Pulbiber
Beştürlü
tuz
 Tereyağı

Güveç  kapılarının  dibini  tereyağı  ile  sivayin. Isterseniz  bir parça  tereyağı  da koyabilirsiniz.  Üzerine  domates  sos  koyup  baharatları ekleyin.  Domates  sosu   güveç  kapılarının  yarısına  kadar  doldurun yoksa  yumurta  ekleyip  kaynayinca  tasabilir. Sosunda  üzerine  bir  yumurta  kırıp  200  derecede pişirin.  Yumurtalar pişince  kaşar  peyniri  serpin.  Fırında  kaşarlar  eriyene kadar tutun. Çıkarıp  pulbiber  ve maydanozla süsleyin .  Afiyetler olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder