Evde mis gibi köy tereyağı yapmak evde yoğurt mayalayanlar için hiç zor değil. Bu enfes lezzet için mutlaka yapılmalı diye düşünüyorum.
Süt kaymagi
2 çay bardağı soğuk buzlu su
Süt kaymagini biriktirmek gerekiyor. Yaklaşık 2 aydır süt kaymagi biriktirdigim doğrudur :) sütü kaynattiktan sonra kaymaklari buzluga kaldırın. Yaklaşık 4-5 su bardağı kaymaktan 2 su bardagi kaymak çıkıyor. Kaymagin içine 1 çay bardağı soğuk su koyun ve mikserle yaklaşık 5-10 dk çırpın. Kaymagin yavaş yavaş üzerine çıktığını göreceksiniz. Sonra 1 çay bardağı soğuk suyu ekleyerek tekrar çırpın. Altta suyun biriktigini üstte yağın çıktığını görünce yaginiz hazırdır. Alttaki suyu süzün. Üstteki yağı alın. Isterseniz tuz ekleyebilirsiniz. Süzdüğünüz suyu kesinlikle dökmeyin. Hamurişi veya çorbalar da kullanabilirsiniz. Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder