1 adet yumurta
2 su bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
5- 6 su bardağı un
Aralara sürmek için;
125 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
Icine;
2 adet soğan
300 gr kıyma
1 yemek kaşığı biber salçası
Maydanoz
Pulbiber
Karabiber
Tuz
Öncelikle sirkeyle kabartma tozunu karıştırın. Bu işlem böreğin daha kıyır olmasını sağlar. Un hariç tüm hamur malzemelerini karıştırın. En son un ve sirkeli kabartma tozunu ekleyin. Hamuru yoğurun ve dinlendirin. 15 dk yeterli. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alın ve toplam 14 bezeye ayırın. Ilk 7 bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın ve araları yağlayın. En üst bezeye yağ sürmeyin. Bunu dolapta bekletin. Sonra ikinci 7 li grubu aralarına tereyağı sürerek dolaba kaldırın.
Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvıyağda az soteleyin. Peşinden kiymayi ve salçayı ekleyin. Baharatları koyarak 5 dk daha pişirin. En son doğranmış maydanozları ekleyerek ocaktan alın. Dolapta beklettiginiz hamurları çıkarın. Ilkini tepsi boyutunda açın. Yuvarlak tepsiye dizin. Üzerine kıymalı karışımı ekleyin. Sonra 2. hamuru tepsi boyutunda açın. Kıymalı harçın üzerine serin. En üste de kalan yağdan sürerek keserek 200 derecede pişirin. Piştikten sonra üzerine temiz bir bez sararak 10 dk bekletin. Afiyet olsun …
Etiketler:
BÖREK TARİFLERİ,
el açması börek,
kıymalı börek
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder